Успяхме да направим борд от бежанци, представители на различни общности, които

...
Успяхме да направим борд от бежанци, представители на различни общности, които
Коментари Харесай

Бежанци намират работа по програма в агенцията за инвестиции

Успяхме да направим борд от бежанци, представители на разнообразни общности, които да посредничат сред бежанците и държавните институции и неправителствените организации. Идеята на този ръб е да бъде и медиатор, и да работи с Върховния комисариат за бежанците към Организация на обединените нации, с цел да може да се вземат решение проблеми, в това число и свързани с устойчивата интеграция. Това сподели пред БНР Иван Начев от Българското учебно заведение за политика  " Димитър Паница " по отношение на края на проекта  " Партньорство за стабилно приобщаване на бежанци ", създаден от Центъра за развиване на устойчиви общности и Българското учебно заведение за политика. 

И разясни, че не се работи с хора, които възприемат България като директна страна, а с такива, които одобряват страната ни като място за живеене и работа. 

В предаването " 12+3 " Начев добави, че в столичната организация за вложения има стратегия, която касае намирането на работа за бежанци в София - в електронна платформа всеки може да се записва и да търси работа. 

" Идеи идват и от самите бежанци. И са свързани с интеграцията на локално ниво, с опцията да си споделят с локалните управляващи, с просветителните структури, с локалните обществени служби, да развиват доброволчески действия - през спортни или културни начинания ". 

Предстои да бъде направена и карта на институции, които да бъдат потребни за стабилно приобщаване на бежанците в България. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР